Skip to main content
فهرست مقالات

بررسی مطالعات انجام شده در زمینه آلودگی مواد غذایی با منشاء دامی به باکتری های بیماری زا در ایران؛ بخش اول: شیر و فرآورده های آن مقاله

نویسنده:

چکیده:

در این مطالعه وضعیت آلودگی شیر و فرآوردهای آن به باکتری‌های بیماری‌زا در ایران مورد مطالعه قرار گرفته است. در مواردی بررسی‌های مقطعی نسبتا زیادی انجام گرفته است اما در مورد برخی از باکتری‌های بیماری‌زا یا اصلا مطالعه‌ای وجود ندارد یا بررسی‌ها کافی نیست. این در حالی است که لازمه مطالعات اپیدمیولوژیک و تجربی وجود اطلاعاتی است که از بررسی‌های مقطعی حاصل می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت آلودگی شیر به باکتری‌های بیماری‌زا در کشور به مرور زمان و در اثر به کارگیری روش‌های مناسب تولید و آگاهی تولیدکنندکان در حال کاهش بوده است ولی از طرفی استفاده از روش‌های نوین تشخیص و جستجوی باکتری‌ها موجب تشخیص دقیق‌تر و در نتیجه بیشتر باکتری‌ها گردیده است. لذا استمرار منظم بررسی‌های مقطعی همراه با بکارگیری روش‌های دقیق، حساس و مناسب نمونه‌برداری و جستجو و شمارش باکتری‌ها ضرورتی است که صرف‌نظر از آگاهی به وضعیت شیر و فرآورده‌های آن از نظر آلودگی به باکتری‌های عامل بیماری بتوان تدابیر موثری در جهت پیشگیری، کاهش یا عدم آلودگی اتخاذ نمود.

In this study contamination of milk and dairy products with pathogenic bacteria in Iran has been reviewed. There are many surveys in some cases, while there is no information about some pathogenic bacteria in milk or very few data is available. It should be point out that the results come from the cross sectional surveys are needed for further epidemiological and experimental studies. In general the contamination of milk and dairy products has decreased in the course of time as the production methods and producer’s knowledge increased. On the other hand application of new and precise methods of detection and investigation of bacteria lead to excess detection of pathogenic microorganisms in milk. Therefore regular continuation of cross sectional studies along with using precise and sensitive methods of sampling and analysis of bacteria are necessitated. Besides making available of needed data about the contamination of milk and milk products with pathogenic bacteria, this information make enable to adopt the effective preventive precautions for elimination or reduction of contamination.

کلیدواژه ها:

باکتری‌های بیماری‌زا ، فرآورده‌های شیر ، شیر

Milk ، Foodborne bacteria ، Dairy products


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.