نویسنده: حاتمی، جواد؛ حسن زاده، رضا؛
نامه آموزش عالی پاییز 1394 - شماره 31 علمی-ترویجی (وزارت علوم)/ISC (16 صفحه - از 47 تا 62)
با وجود ورود به عصر اطلاعاتی و اقتصاد دانش، زیرساختهای صنعتی و مهارتهای مرتبط با آن برای جوامع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برای رسیدن به این هدف، توسعه آموزشهای فنی حرفهای ضروری به نظر میرسد. تحقیق حاضر با روش توصیفی به بررسی علل و انگیزههای تحصیل در رشتههای فنی حرفهای در ایران پرداخته است. جامعه آماری دانشجویان آموزشکده فنی-حرفهای آیتالله حسنزاده آملی به تعداد 148 نفر است. با روش نمونهگیری خوشهای تک مرحلهای رشتههای (ساخت و تولید قالبسازی، مکانیک خودرو و الکترونیک) به عنوان نمونه آماری انتخاب شد و با پرسشنامه دادهها گردآوری شد. یافتهها نشان داد از دیدگاه دانشجویان؛ قابلیت اشتغالزایی، کوتاهمدت بودن دورهها و نگرش جامعه نسبت به آموزشکدههای فنی و حرفهای تاثیر کمتر و در مقابل امکان تحصیل در مقاطع بالاتر، درآمدزایی، فرصتهای شغلی و تشویق خانوادهها تاثیر بیشتری برای ورود به این آموزشکدهها داشته است. بر اساس متغیرهای زمینهای و رشته تحصیلی بین دیدگاه پاسخدهندگان در خصوص عوامل هفتگانه به جز شغل مادر، تفاوت معنیداری مشاهده شد.
خلاصه ماشینی:"از این رو، این تحقیق به دنبال بررسی این مسئله است که عوامل و شرایط زمینهای تا چه اندازه به عنوان یک عامل انگیزشی برای تحصیل در رشتههای فنی حرفهای در ایران عمل میکند و این هدف کلی در تحقیق حاضر به سؤالات فرعی زیر تبدیل شده است: دیدگاه دانشجویان در خصوص کوتاهمدت بودن دورههای آموزش فنی حرفهای بهعنوان یک عامل انگیزشی چیست؟ دیدگاه دانشجویان در خصوص امکان ادامۀ تحصیل در مقاطع بالاتر رشتههای فنی حرفهای بهعنوان یک عامل انگیزشی چیست؟ دیدگاه دانشجویان در خصوص اشتغالزایی رشتههای فنی حرفهای بهعنوان یک عامل انگیزشی چیست؟ دیدگاه دانشجویان در خصوص تشویق والدین به رشتههای فنی حرفهای بهعنوان یک عامل انگیزشی چیست؟ دیدگاه دانشجویان در خصوص نگرش جامعه به رشتههای فنی حرفهای بهعنوان یک عامل انگیزشی چیست؟ دیدگاه دانشجویان در خصوص درآمدزایی رشتههای فنی حرفهای بهعنوان یک عامل انگیزشی چیست؟ دیدگاه دانشجویان در خصوص فرصتهای شغلی رشتههای فنی حرفهای بهعنوان یک عامل انگیزشی چیست؟ ادبیات و پیشینۀ تحقیق از جمله تحقیقاتی که در زمینۀ عوامل تأثیرگذار بر انگیزۀ تحصیلی دانشجویان انجام شده است، میتوان به موارد ذیل اشاره کرد: تحقیقی با عنوان «بررسی عوامل مؤثر در کاهش انگیزۀ تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل» نشان داد که از مجموع 11 متغیر مطالعه شده، به ترتیب پنج متغیر امید به آینده (با ضریب 90/0)، میزان عزت نفس (12/0)، کیفیت عوامل آموزشی (11/0)، وضعیت تأهل (40/0) و میزان درآمد خانواده (با ضریب 70/0) میتوانند علل کاهش انگیزۀ تحصیلی دانشجویان را تبیین کنند."
کلیدواژه ها:- دریافت فایل ارجاع :
(پژوهیار,
,
,
)
برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.
لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.
You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.