Skip to main content
فهرست مقالات

مطالعه باقی مانده متابی سولفیت سدیم و اثر آن بر کیفیت میکروبی میگوی وانامی پرورشی (Litopenaeus vannamei) مقاله

نویسنده:

علمی-پژوهشی (وزارت علوم)/ISC (10 صفحه - از 45 تا 54)

چکیده:

این پروژه با هدف مطالعه تاثیر متابی‌سولفیت سدیم بر کیفیت میکروبی فرآورده، مدت زمان ماندگاری و باقیمانده این ترکیب در بافت خوراکی میگوی پرورشی در سردخانه انجام شد. برای اجرای این تحقیق یک تیمار و یک شاهد در نظر گرفته شد. نمونه‌ها با متابی‌سولفیت سدیم 3 درصد به‌مدت 10 دقیقه تیمار و طی 6 ماه در سردخانه 18- درجه سلسیوس نگهداری شدند. کیفیت نمونه‌ها با استفاده از آزمون‌های باکتریایی مورد ارزیابی قرار گرفت. طبق نتایج مطالعه، شمارش کلی باکتری‌ها، جمعیت استافیلوکوکوس و کلی‌فرم‌ها در نمونه‌های تیمار و شاهد کاهش معنی‌دار نشان دادند (05/0(P<. هم‌چنین آلودگی به سودوموناس آئروجینوزا، ویبریو پاراهمولیتیکوکوس و اشریشیا کولای در نمونه‌های تیمار و شاهد کمتر از CFU/g 10 بود. ارزیابی غلظت متابی‌سولفیت سدیم نشان داد مقدار باقی‌مانده آن در نمونه‌های تیمار در حد مجاز بود (mg/kg 100). آزمایشات باکتریایی، وجود تفاوت معنی‌دار بین نمونه‌های تیمار و شاهد طی مدت زمان ماندگاری در سردخانه را نشان داد. با توجه به عدم حضور باکتری‌های بیماری‌زا در نمونه‌های تیمار شده و میزان مجاز باقی‌مانده متابی‌سولفیت سدیم در محصول نهایی، می‌توان به این نتیجه رسید که تیمار متابی‌سولفیت سدیم روش مناسبی برای حفظ کیفیت میکروبی میگوی وانامی است

This project was carried out to evaluate the effect of metabisulfite sodium on microbial quality، shelf-life as well as residual of metabisulfite sodium in edible tissue of processed cultured shrimp during freezing storage. The samples were treated with 3% metabisulfite sodium for 10 minutes and were stored at -18 °C for 6 months. Then، the microbial quality of the samples was assayed. Results revealded a significant reduction (P<0.05) in total bacterial count and populations of staphylococci and coliform bacteria in the test and control samples. Moreover، contamination with Pseudomonas aeroginosa، Vibrio parahemolyticus and Escherichia coli was estimated below 10 CFU/g in the both test and control samples. According to the results، the amount of metabisulfite sodium residue in the treated shrimp samples was below the approved limit of 100 mg/kg. During the storage period a significant (P<0.05) difference was observed between the treatment and control groups. Absence of pathogenic bacteria in the treated samples together with the approved level of metabisulfite sodium residual in the final product، it was concluded that metabisulfite sodium treatment could be a suitable method for kepping the microbial quality of vannamei shrimp.

کلیدواژه ها:

باقیمانده متابی‌سولفیت سدیم ، میگوی وانامی ، تغییرات باکتریایی ، باکتری‌های عامل مسمومیت غذایی

Metabisulfite sodium residue ، Shrimp ، Bacterial evaluation ، Food poisoning bacteria


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.