Skip to main content
فهرست مقالات

بررسی بقایای آنتی بیوتیکی موجود در بافت های خوراکی طیورکشتاری شهرستان مراغه به روش چهار پلیت مقاله

نویسنده:

علمی-پژوهشی (وزارت علوم)/ISC (7 صفحه - از 91 تا 97)

چکیده:

وجود بقایای آنتی‌بیوتیکی در مواد غذایی و انتقال آن به بدن مصرف‌کنندگان باعث ایجاد عوارضی نظیر مقاومت‌های باکتریایی، واکنش‌های آلرژیک، مسمومیت، سرطان‌زایی و به‌هم خوردن فلور طبیعی روده می‌شود. روش چهار پلیت یکی از روش‌های میکروبیولوژیکی، جهت تایید حضور بقایای آنتی‌بیوتیکی در مواد غذایی می‌باشد که در چهار محیط کشت با pH و باکتری‌های متفاوت انجام می‌گیرد. هدف از انجام این تحقیق تعیین بقایای آنتی‌بیوتیکی موجود در بافت‌های خوراکی طیور کشتاری شهرستان مراغه به روش چهار پلیت بود. در این تحقیق از 40 لاشه طیور گوشتی کشتاری در کشتارگاه شهرستان مراغه (از 10 مرغداری مختلف) نمونه‌هایی از عضله سینه، عضله ران، سنگدان و کبد به‌صورت تصادفی اخذ شد. طبق یافته‌های مطالعه 60% نمونه‌های کبدی، 55% نمونه‌های ران، 5/52% نمونه‌های سینه، 5/52% نمونه‌های سنگدان دارای بقایای آنتی‌بیوتیکی بودند. در بین بافت‌های مورد آزمایش از نظر میزان آلودگی به بقایای آنتی‌بیوتیکی اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد (05/0 <P). بیشترین بقایای آنتی‌بیوتیکی در دو گله با 100% آلودگی و کمترین آن نیز در دو گله بدون بقایای آنتی‌بیوتیکی ثبت شد. با توجه به مخاطره بقایای آنتی‌بیوتیکی برای سلامتی، پایش مستمر حضور بقایای آنتی‌بیوتیکی در بافت‌های خوراکی طیور گوشتی توصیه می‌شود

Antibiotic residues in food stuff and their transmission to the consumers have some consequences such as bacterial resistance، allergic reactions، intoxication، carcinogenic effects and disturbing of intestine natural flora. Among microbiologic methods، four plate test (FPT) is used to detect antibiotic residues in food stuff، which performs in four culture media with different pH values and test bacteria. The aim of this study was investigation of antibiotic residues in edible tissues of slaughtered broilers in Maragheh abattoir using FPT method. For this reason، 40 slaughtered broilers carcasses in Maragheh abattoir (from 10 different poultry farms) were sampled. The sampling was conducted randomly from breast and leg muscles، gizzard as well as liver of each carcass. According to results of current study، 60% of liver samples، 55% of leg samples، 52.5% of breast samples and 52.5% of gizzard samples contained antibiotic residues. Moreover، the amount of antibiotic residues among different samples did not show statistical significance (p>0.05). The highest occurrence of antibiotic residue was found in two flocks (100%) and the lowest occurrence was recorded for another two flocks (0%). According to the health hazard of antibiotic residues in foods، continuous monitoring is recommended for edible tissues of broilers.

کلیدواژه ها:

باقیمانده آنتی‌بیوتیکی ، طیور گوشتی ، روش چهار پلیت

Antibiotic residues ، Broilers ، Four plate test method


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.