نویسنده: مشگین فر، نسیم؛ صادقی ماهونک، علیرضا؛ اکبری، بهروز؛ قربانی، محمد؛ تولدرا، فیدل؛
خرداد 1397 - شماره 76 (9 صفحه - از 167 تا 175)

پژوهش حاضرجهت بررسی قابلیت اتصال پروتئین آبکافت شدهی دانهی گوجه با کلسیم انجام شد. آبکافت توسط آنزیم پپسین (900u) صورت گرفت. برای دستیابی به بهترین بازده تولید کمپلکس و محتوی کلسیم متغیر زمان آبکافت و نسبت آنزیم به سوبسترا به ترتیب در محدوده ی ۳۰-۱۸۰ دقیقه و 1۱-۳ انتخاب شدند. نتایج به دست آمده توسط روش سطح پاسخ نشان داد که افزایش میزان آنزیم اثر معناداری بر افزایش قابلیت اتصال پروتئین هیدورلیز شده داشت (۰/۰۵ >p). جهت بررسی ساختار کمپلکس پپتید -کلسیم و مقایسهی آن با پپتید عاری از کلسیم از طیف نگاری مرئی- فرابتفش» مادون قرمز- تبدیل فوریه و فلورسنس استفاده شد. نتایج طیف نگاری فلورسنس حاکی از افزایش هیدورفوبیسیتی سطحی نمونهی پپتید عاری از کلسیم بود که این تجمعات آب گریز اثر مهمی در تشکیل اتصالات بینابینی و افزایش بازده تشکیل کمپلکس پپتید-کلسیم داشت. نتایج طیف نگاری مادون قرمز-تبدیل فوریه نیز نشان داد که گروه عاملی کربوکسیلات و گروه هیدروکسیل قابلیت مهمی در اتصال به کلسیم را دارا می باشند. همچنین تغییرات نوارهای جذبی مرئی- فرابنفش در کمپلکس پپتید-کلسیم نسبت به پپنید عاری از کلسیم بیانگر تشکیل اتصالات جدید در زنجیره های پپتیدی بود.
- دریافت فایل ارجاع :
(پژوهیار,
,
,
)