Skip to main content
فهرست مقالات

بهینه سازی خواص آنتی اکسیدانی عصاره جلبک قهوه ای (Sargassum glaucescens) در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از روش سطح پاسخ

نویسنده:

(12 صفحه - از 231 تا 242)

جلبک‌‌دریاییSargassum glaucescens از سواحل چابهارجمع آوری و جهت بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره متانولی مورد بررسی قرار گرفت. عصاره جلبک‌در سه‌ زمان (1، 3 و 5 ساعت)، سه سطح ‌دمایی (24، 47 و 70 درجه سانتی‌گراد) و سه‌سطح غلظت (60، 80 و 100 درصد) استخراج شد. خواص آنتی‌اکسیدان عصاره های جلبک با روش مهار رادیکال آزاد[1] سنجش شد. در این تحقیق برای پیش‌بینی خواص آنتی‌اکسیدان عصاره جلبک سارگاسوماز بهینه سازی پاسخ سطحی و طرح مرکب مرکزی استفاده شد. با توجه به نتایج، غلظت حلال 39/ 99 درصد، دمای 66/ 57 درجه سانتی‌گراد و زمان32/ 4 ساعت به عنوان تیمار بهینه استخراج عصاره بدست آمد. در این روش بالاترین میزان فعالیت مهار رادیکال ازاد 93/ 36 درصد حاصل شد. اعتبار سنجی مدل بدست آمده نیز تایید گردید. میزان فنل‌کل عصاره در سطح بهینه 56/ 0±2/ 3 میلی‌گرم اسیدگالیک بر گرم عصاره بود. نتایج نشان داد که جلبک Sargassum glaucescensمی تواند به عنوان یک گونه هدف برای استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی استفاده شود.


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.