Skip to main content
فهرست مقالات

ارزیابی خاصیت ضدمیکروبی عصاره الکلی گیاه روناس صخره زی(Rubia Florida) بر باکتری های بیماریزای مواد غذایی

نویسنده:

نویسنده مسئول:

(8 صفحه - از 259 تا 266)

چکیده:

بهره گیری از خواص نگهدارندگی و ضد میکروبی گیاهان با توجه به اثرات مضر داروهای شیمیایی و همچنین مقاوم شدن باکتری های بیماری زای متعدد به آنتی بیوتیک ها در حال گسترش است. در این تحقیق اثر ضدمیکروبی عصاره اتیل استاتی گیاه روناس صخره زی بر سه باکتری بیماریزای مواد غذایی شامل لیستریا مونوسیتوژنز، اشرشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس به دو روش دیسک و چاهک مورد بررسی قرار گرفت. همچنین مقادیر حداقل غلظت مهارکنندگی(MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره به روش براث میکرودایلوشن برای سه باکتری تعیین گردید. بر اساس نتایج به دست آمده، در روش چاهک از نظر محاسبه قطر هاله بر حسب میلی متر، هیچ هاله عدم رشدی بر روی باکتری های گرم مثبت و منفی مشاهده نشد. در روش دیسک، قطر هاله عدم رشد دو باکتری لیستریا مونوسیتوژنز و استافیلوکوکوس اورئوس با یکدیگر اختلاف معناداری نداشته و در مورد باکتری اشرشیا کلی هاله عدم رشدی مشاهده نگردید. کمترین و بیشترین مقدار MIC به ترتیب برای لیستریا مونوسیتوژنز و اشرشیا کلی به دست آمد در حالی که اختلاف معناداری بین مقادیر MBC در مورد سه باکتری مشاهده نگردید. به طور کلی نتایج به دست آمده نشان دهنده حساسیت بیشتر باکتریهای گرم مثبت نسبت به عصاره اتیل استاتی روناس صخره زی در مقایسه با باکتریهای گرم منفی بوده که در نتیجه می توان از این عصاره جهت کنترل رشد باکتریهای گرم مثبت تا حدودی در مواد غذایی استفاده نمود.

Utilizing protective and antimicrobial properties of some plants is developing due to the harmful effects of chemical drugs as well as pathogenic bacteria resistant to antibiotics. In this study, Antimicrobial effect of alcholic extract (ethyl asetate) of Rubia Florida on three bacteria (Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, and Escherchia coli) were evaluated using Micro Well Dilution and Disc Diffusion methods. Also Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) of all extracts were determined using Micro-Broth dillusion method. Based on obtained results, for all studied bacteria, no inhibition zones were observed in Micro Well Dilution method. When Disc Diffusion method applied, no significant difference was observed between Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes inhibition zone diameters where there is no inhibition zone for Escherchia coli. Minimum and maximum of MIC was obtained for Listeria monocytogenes and Escherchia coli respectively and no significant differences were observed between MBC of three bacteria. In general, gram positive bacteria were more sensitive to ethyl asetate extract of Rubia Florida than gram negative ones so it could be used against gram positive bacteria in food products

کلیدواژه ها:

ضد میکروبی ،استافیلوکوکوس اورئوس ،لیستریا مونوسیتوژنز ،روناس صخره زی ،اشرشیا کلی

Staphylococcus aureus ،Antimicrobial ،Rubia Florida ،Escherichia coli ،Listeria monocytogenes


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.