Skip to main content
فهرست مقالات

بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی، ترکیبات فنولی، اثر ضد میکروبی و برهمکنش اسانس زردچوبه و ریحان علیه برخی از باکتری های بیماری زا مقاله

نویسنده:

نویسنده مسئول:

چکیده:

اسانس ها ترکیبات روغنی معطری هستند که از بخش های مختلف گیاهان به دست آمده و به صورت گسترده ای در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. در مطالعه حاضر  فعالیت آنتی اکسیدانی، ترکیبات فنولی، اثر ضد میکروبی و برهمکنش اسانس زردچوبه و ریحان علیه برخی از باکتری های بیماری زا مورد بررسی قرارگرفت. استخراج اسانس زردچوبه و ریحان با استفاده از روش تقطیر با آب انجام شد. با استفاده از تکنیک میکرودایلوشن براث و با استفاده از معرف تری فنیل تترازولیوم کلراید اثر ضد باکتریایی اسانس های مذکور با تعیین حداقل غلظت بازدارندگی از رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) بر باکتری های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، لیستریا اینوکوا، سالمونلا تیفی و انتروباکتر ائروژینوزا بررسی شد. واکنش متقابل اسانس های زردچوبه و ریحان  براساس شاخص FIC یا غلظت بازدارنده افتراقی بررسی شد. مقدار  کل ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس ها با استفاده از  روش فولین سیو کالتو  و خاصیت مهار رادیکال DPPH اندازه گیری شد. توانایی مهار رادیکال DPPH، توسط اسانس های زردچوبه و ریحان به ترتیب برابر با 18 و 2/31 بود. نتایج نشان داد که حداقل غلظت مهارکنندگی برای اسانس زردچوبه 6/4 تا 6/73 و برای اسانس ریحان 3/2 تا 8/36 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. حداقل غلظت کشندگی باکتری های مورد بررسی، برای اسانس زردچوبه 2/9 تا 2/147 و برای اسانس ریحان 6/4 تا 6/73 میلی گرم بر میلی لیتر بود. نتایج نشان داد اسانس ریحان به طور موثری رشد باکتری های مورد بررسی را کنترل نمود. شاخص بازدارندگی افتراقی اسانس زردچوبه و ریحان فعالیت هم افزایی بر باکتری های لیستریا اینوکوا و انتروباکتر ائروژینوزا نشان داد.

Essential oils are aromatic compounds that come from different parts of the plant and is widely used in the food industry. In the present study, it is evaluated the antioxidant activity, phenolic compounds, antimicrobial effect and interaction of the essential oils of Curcuma longa and Ocimum basilicum on some pathogenic bacteria.The essential oil was extracted through the hydrodistillation method. The antibacterial effects Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) of the essential oils were assessed on pathogenic bacteria, listeria innocua, Staphylococcus epidermidis, Salmonella typhi and Enterobacter aerogenes by microdilution technique using chloride Triphenyltetrazolium. Interaction of basil and turmeric essential oils were also studied by fractional inhibitory concentration (FIC).Total phenolic content (TPC) and antioxidant capacity of essential oils were evaluated using the Folin–Ciocalteu method and DPPH assay. The DPPH of the basil and turmeric essential oil were equal to 31.2 and 18, respectively. The results showed that the ranges of minimum inhibitory concentration of the oils were 4.6-73.6 and 2.3-36.8 mg/ml, respectively, for Curcuma longa and Ocimum basilicum . the ranges of minimum bactericidal concentration of the oils were 9.2-147.2 and 4.6-73.6 mg/ml, respectively. Basil essential oil is effective to control the growth of bacteria. Moreover, the combination of basil and turmeric essential oils confirmed additive activities against the listeria innocua and Enterobacter aerogenes.

کلیدواژه ها:

میکرودایلوشن براث ، شاخص بازدارندگی افتراقی ، اسانس ، فعالیت آنتی اکسیدانی

Essential Oil ، Antioxidant activity ، Microdilution broth ، Fractional inhibitory concentration


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.