Skip to main content
فهرست مقالات

مقایسه تاثیر روش های کربن دی اکسید فوق بحرانی و آب زیر بحرانی بر محتوای ترکیبات فنولی و خواص آنتی اکسیدانی میوه زغال اخته

نویسنده:

(10 صفحه - از 119 تا 128)

چکیده میوه زغال اخته علاوه بر مصرف خوراکی، یک گیاه دارویی با جنبه های عملکردی متفاوت در طب سنتی است. در این پژوهش، خاصیت آنتی اکسیدانی و میزان کل ترکیبات فنولی عصاره میوه زغال اخته حاصل از روش های استخراج کربن دی اکسید فوق بحرانی و آب زیر بحرانی مورد ارزیابی قرار گرفت. محتوای فنول کل عصاره ها با استفاده از روش فولین سیوکالتیو تعیین شد. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با آزمون های به دام اندازی رادیکالهای آزاد DPPH و سنجش قدرت احیاکنندگی بررسی گردید. عصاره میوه زغال اخته حاصل از روش کربن دی اکسید فوق بحرانی، بیشترین میزان ترکیبات فنولی با 97/132 میلی گرم اسید گالیک در گرم عصاره خشک شده و هم چنین بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی را نشان داد. فعالیت وابسته به غلظت ترکیبات فنولی در مورد اثر آنتی رادیکالی و قدرت احیا کنندگی در همه عصاره ها مشاهده شد. بدین ترتیب می توان میوه زغال اخته را به علت حضور ترکیبات فعال زیستی مانند ترکیبات فنولیک در آن، به عنوان منبع مفیدی برای تأمین آنتی اکسیدان های طبیعی معرفی نمود.

برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.