Skip to main content
فهرست مقالات

بررسی خصوصیات هم‌افزائی و هم‌ستیزی عصاره‌ چای سبز و هل مقاله

نویسنده مسئول:

نویسنده:

چکیده:

امروزه استفاده از آنتی اکسیدان های جدید و بدون خطر از منابع گیاهی، حیوانی و میکروبی رو به افزایش است. هدف از این پژوهش، بررسی و مقایسه ویژگی های آنتی اکسیدانی و برهم کنش های سینرژیستی و آنتاگونیستی عصاره های چای سبز و هل بود. عصاره چای سبز، هل و ضد اکساینده سنتری BHT در غلظت های ۲۵، ۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰، ۲۰۰و ۲۵۰ میکروگرم در میلی لیتر و عصاره های ترکیبی چای سبز و هل در نسبت های مختلف برای دستیابی به غلظت های۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰، ۲۰۰، ۲۵۰ میکروگرم در میلی لیتردر نسبت های ترکیبی ۱:۱، ۲:۱، ۱:۲ ،۱:۳، ۳:۱، ۲:۲، ۱:۴و ۴:۱ آماده شد. میزان ترکیبات فنلی به روش فولین سیوکالچیو و ویژگی های آنتی اکسیدانی به چهار روش، مهار رادیکال آزاد، اندازه گیری فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها بر اساس توانایی احیاکنندگی آهن ((FRAP، آزمون بی رنگ شدن بتاکاروتن و توانایی جلوگیری از اکسیداسیون روغن سویا ارزیابی شد. بوتیل هیدروکسی تولوئن(BHT) جهت مقایسه به عنوان کنترل مثبت به کار گرفته شد.نتایج حاصل از چهار آزمون نشان داد که خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره چای سبز به شکل معنی داری بیشتر از عصاره هل و BHT بود (P<۰.۰۵). در نسبت های مختلف ترکیب این دو عصاره، در آزمون مهار رادیکال آزاد DPPH در تمامی حالات ها، قدرت احیاء کنندگی در ۸ حالت و در آزمون بتاکاروتن-لینولئیک اسید در ۵ حالت اثر هم افزایی مشاهده شد. در آزمون روغن، عصاره های ترکیبی اثر هم ستیزی نشان دادند، گرچه این عصاره های ترکیبی با وجود بروز اثر هم ستیزی عملکرد بهتری نسبت به BHT نشان دادند.

Nowadays the use of new and safe antioxidant from plant, animal and microbial resources is increasing. The aim of this study was to investigate and compare the antioxidant properties and types of interaction (synergism and antagonism) of green tea and the Elettaria cardamomum extracts. Green tea and cardamom extract and BHT were prepared in 25,50, 100,150, 200 and 250 μg/ml and combined extract in different combination to reach 50,100,150, 200 and 250 μg/ml were prepared in different ratios (1:1, 2:1, 1:2, 1:3,3:1 , 2:2, 1:4 and 4:1). In this study, phenolic compound was evaluated by Folin-Ciocalteu’s method. Their antioxidant activity was measured by four Methods DPPH free radical scavenging, FRAP assay, beta-carotene /linoleic and ability to prevent the oxidation of soybean oil. BHT was used as positive control for comparison. The results of the tests showed that, antioxidant properties of green tea extract was significantly more than from Elettaria cardamomum extract and BHT

کلیدواژه ها:

چای سبز ، هم‌افزایی ، هم‌ستیزی ، هل ، آنتی اکسیدان

Antioxidant ، Green Tea ، Synergistic ، Elettaria cardamomum ، Antagonistic effects


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.