Skip to main content
فهرست مقالات

بهبود فرآیند استخراج ساکارز از چغندر قند به کمک روش میدان الکتریکی پالسی قوی و مقایسه آن با فرآیند حرارتی

نویسنده:

نویسنده مسئول:

(10 صفحه - از 43 تا 52)

چکیده:

در این پژوهش با استفاده از تکنولوژی میدان الکتریکی پالسی، اثر پارامتر‌های میدان پالسی قوی (PEF) به عنوان روشی غیر حرارتی و دوستدار محیط زیست جهت استخراج ساکارز از چغندر قند، تحت شرایط مختلف تیمار شامل پارامتر‌های قدرت میدان (kV/cm14-5/3) و تعداد پالس (150-40 پالس)، روی فرآیند انتقال جرم (بریکس و هدایت الکتریکی) بعنوان جایگزینی برای روش‌های سنتی حرارتی مورد بررسی قرار گرفت. در این روش خلال‌های تهیه شده از چغندر درون یک سل دو جداره پر شده با حلال آب مقطر که توسط دو الکترود از جنس استیل ضد زنگ با گرید دریایی احاطه شده قرار داده شدند بوسیله یک میدان الکتریکی پالسی به کمک منبع تغذیه با ولتاژ بالا و دارای قابلیت تولید پالس به آن اعمال و نتایج ثبت گردید. ارزیابی پارامترهای مذکور در فرآیند استخراج نشان داد مقادیر بالاتر قدرت میدان و تعداد پالس، بریکس و هدایت الکتریکی بطور قابل ملاحظه‌ای در مقایسه با نمونه‌ی شاهد افزایش یافت. اثر میدان الکتریکی پالسی قوی (با قدرت میدان kV/cm7 و 100 پالس) روی میزان انتقال جرم و میزان انرژی مصرفی در مقایسه با تیمار حرارتی نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل آماری حاکی از کاهش قابل ملاحظه دما و زمان در روش میدان الکتریکی پالسی در مقایسه با تیمار حرارتی با بازده استخراج مشابه است. علاوه بر این میزان انرژی مصرفی در فرآیند حرارتی تقریبا 13 برابر انرژی مورد نیاز در میدان الکتریکی پالسی است. همچنین میزان انتقال جرم در تیمار حرارتی در مقایسه با روش پالسی مقادیر بالاتری را نشان داد.

In this research, using technology of pulsed electric field, effect parameters of strong pulsed electric field (PEF) as a non-thermal method for extracting sugar from sugar beet and friendly environment, under different conditions treated include parameters field strength (3.5 -14, kV / cm) and the number of pulses (pulse 150-40) on the mass transfer process (Brix and conductivity) as an alternative to the traditional method of heating is studied. In this way taken during the beets in a double cell filled with distilled water solvent by two electrodes made of marine grade stainless steel surrounded by an electric field pulse to help put the power supply voltage with pulse generator applied and the results were recorded. Assessing these parameters in the extraction process showed higher levels of field strength and pulse, Brix and conductivity significantly increased compared to control. The effect of strong pulsed electric field (the field strength, 7 kV / cm and 100 pulses) on the mass and energy consumption compared to thermal treatments were evaluated. Results of statistical analysis showed a significant decrease in the temperature and time of a pulsed electric field in the heat treatment with the same extraction efficiency. In addition, almost 13 times the amount of energy used in the process of thermal energy is required for pulsed electric field. The rate of mass transfer in heat treatment compared to the pulsed method showed higher values.

کلیدواژه ها:

چغندر قند ،استخراج ،تیمار حرارتی ،میدان الکتریکی پالسی

extraction ،Thermal treatmen ،Pulsed Electric Fields ،Sugar bee


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.