Skip to main content
فهرست مقالات

بررسی برهم‌کنش ضداکسایشی ترکیب عصاره‌های چای سبز و بلوط مقاله

نویسنده:

چکیده:

هدف از مطالعه حاضر مقایسه ویژگی‌های ضداکسایشی و بررسی امکان وجود اثرات هم‌افزایی یا هم‌ستیزی بین عصاره‌های چای سبز و بلوط بود. عصاره چای سبز در دو آزمون مهار رادیکال آزاد DPPH و ظرفیت ضداکسایشی کل در تمامی غلظت‌ها و در آزمون قدرت احیاء‌کنندگی در دو غلظت به شکل معنی‌داری (05/0>P) عملکرد بهتری از BHT نشان داد و در تمامی آزمون‌ها برتر از بلوط بود. اما عصاره بلوط تنها در آزمون مهار رادیکال آزاد DPPH بهتر از BHT عمل نمود. از بین حالات مختلف ترکیب این دو عصاره، در آزمون مهار رادیکال آزاد DPPH در سه حالت، ظرفیت ضداکسایشی کل در 4 حالت و در تمامی حالات آزمون قدرت احیاء‌کنندگی اثر هم‌افزایی مشاهده شد. در آزمون روغن، عصاره ترکیبی منتخب اثر هم‌ستیزی نشان داد، گرچه این عصاره ترکیبی با وجود بروز اثر هم‌ستیزی عملکرد بهتری نسبت به BHT نشان دادند. نهایتا این عصاره‌های طبیعی را می‌توان به عنوان جایگزین مناسب برای BHT معرفی نمود.

کلیدواژه ها:

بلوط ، چای سبز ، هم‌افزایی ، هم‌ستیزی


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.