Skip to main content
فهرست مقالات

تاثیر مصرف دانه کنجد (sesamum indicum) بر دیسمنوره اولیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

نویسنده:

(9 صفحه - از 1 تا 9)

مقدمه: دیسمنوره عارضه بسیار شایع در بین زنان است که با علائمی از جمله درد و علائم عصبی همراه می­باشد. کنجد با نام علمی (sesamum indicum) دارای اثرات ضدالتهابی و ضددردی می­باشد. با توجه به مصرف متعارف و بی­ضرر بودن دانه آن، پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر مصرف دانه کنجد بر دیسمنوره اولیه در دانشجویان دختر 25-18 سال دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام شد. مواد و روش­ ها: در این کارآزمایی بالینی، تعداد 24 دانشجوی دختر 25-18سال مبتلا به دیسمنوره ساکن خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان به روش تصادفی طبقه­بندی انتخاب شدند. این افراد از 2 روز قبل تا 3 روز بعد از قاعدگی هر روز مقدار 15 گرم کنجد مصرف نمودند. شدت دیسمنوره در این افراد در یک دوره قاعدگی بدون مصرف دانه کنجد و 2 دوره با مصرف دانه کنجد توسط شاخص آنالوگ دیداری (Visual Analog Scale VAS) اندازه­گیری شد. اطلاعات قاعدگی توسط پرسش­نامه جمع­آوری و با استفاده از آنالیزی واریانس اندازه­گیری­های مکرر یک طرفه تحلیل شد. یافته ­ها: در این پژوهش میانگین و انحراف معیار سنی دانشجویان مورد بررسی 43/2±60/21 سال بود. نتایج نشان داد که شدت درد دیسمنوره و تعداد قرص­های مسکن مصرفی در دوره­های مصرف کنجد به­طور معنی­داری کاهش پیدا کرده است (05/0p


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.