Skip to main content
فهرست مقالات

استخراج پروتئین از جلبک قهوه‌ای و بررسی خصوصیات عملکردی آن مقاله

نویسنده:

چکیده:

تغییر در اهمیت تغذیه سبب افزایش تقاضای جهانی برای استفاده از غذاهای عملکردی و ترکیبات غذا و دارو شد. در حقیقت این محصولات غذایی حاوی ترکیباتی هستند، که علاوه بر داشتن ویژگی های تغذیه ای می توانند در هر دو سطح پیشگیری و درمان بیماری ها نیز سودمند واقع شوند. لذا هدف از این مطالعه بررسی استخراج پروتئین از جلبک قهوه ای (Sargassum illicifolium) و بررسی خصوصیات عملکردی آن بود. جلبک قهوه ای در اوایل بهار 1396، در زمان حداکثر جزر از سواحل بوشهر جمع آوری شد. استخراج پروتئین به روش هیدرولیز آنزیمی انجام شد. فعالیت ضد میکروبی پروتئین استخراج شده از جلبک قهوه ای (AP) به روش رقیق سازی در لوله علیه Ecoli O157. H7 بررسی شد. فعالیت آنتی اکسیدانی AP به روش DPPHبررسی گردید. خصوصیات عملکردی APشامل درجه هیدرولیز، ظرفیت جذب آب و روغن، ظرفیت امولسیون کنندگی و پایداری امولسیون، ظرفیت کف کنندگی و پایداری کف اندازه گیری شد. درصد پروتئین کل 15/68 درصد و درصد استخراج پروتئین 39/12 درصد بود. بالاترین درصد هیدرولیز APدر 60 دقیقه و معادل 66/41 درصد بود. میزان MIC علیه پاتوژن Ecoli O157. H7، 12/3 میلی گرم در لیتر و میزان MBC علیه همان پاتوژن، 5/12 میلی گرم در لیتر بود. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی یا قدرت خنثی کردن رادیکال های آزاد (DPPH) AP 17/0±08/48 درصد تعیین شد. ظرفیت جذب آب عصاره جلبک قهوه ای 04/0±21/4 گرم/گرم و ظرفیت جذب روغن AP10/0±08/3 گرم/گرم تعیین شد. بنابراین با توجه به داشتن خصوصیات تکنولوژیکی مطلوب، فعالیت آنتی اکسیدانی و فعالیت ضد میکروبی علیه پاتوژن E. coliO157 استفاده از AP در صنعت غذا به عنوان افزودنی زیست فعال پیشنهاد می شود.

Changing the importance of nutrition has led to an increase in global demand for functional foods and food and drug compounds. In fact, these food products contain compounds that, in addition to nutritional properties, can also benefit from both the prevention and treatment of diseases. Many of the primary and secondary metabolites of these organisms can be converted into active substances of interest to the pharmaceutical industry. Therefore, the aim of this study was to investigate protein extraction from Sargassum illicifolium and its functional Properties. The brown algae was collected in early spring of 1396 at the time of maximum tide from the coasts of Bushehr. Protein extraction was performed by enzymatic hydrolysis. The antimicrobial activity of protein extracted from coffee algae (AP) was investigated by dilution method inEcoli O157.H7 pathogen tube. The antioxidant activity of APPH was evaluated by DPPH. AP functional properties including hydrolysis, water and oil absorption capacity, emulsifier capacity and emulsion stability, foaming capacity and floor stability were measured. Total protein content was 68.15% and protein extraction was 12.31%. The highest percentage of AP hydrolysis was in 60 minutes and was 41.66%. The MIC rate against Ecoli O157 was 3.23 mg / L and MBC was 12.5 mg / L against the same pathogen. The level of antioxidant activity or the ability to neutralize free radicals (DPPH) of AP was 48.08 ± 0.17%. The water absorption capacity of the extract of algae was 4.21 ± 0.44 g / g and the oil absorption capacity was 3.18 ± 1.03 g / g.The emulsion capacity was between 24.36 and 28.37%. The lowest emulsivity capacity was measured on day 7 at 9 pH = (26.83 ± 0.07) and the highest emulsivity capacity was zero at day 9 at pH = 9 (28.34 ± 0.64).The highest foaming capacity and stability of the foam or half-life were at pH = 7 and 29.93 ± 0.20 and 79.74 ± 1.8, respectively. Therefore, due to its favorable technological Properties, antioxidant activity and antimicrobial activity against E.coliO157, the use of AP in the food industry is proposed as a bioactive supplement.

کلیدواژه ها:

خصوصیات عملکردی ، استخراج پروتئین ، جلبک قهوه ای

Protein Extraction ، Algae ، Functional Properties


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.