Skip to main content
فهرست مقالات

تاثیر پلاسمای سرد بر تغییرات رنگ، محتوی آنتوسیانین و کیفیت میکروبی آب زرشک

نویسنده:

(13 صفحه - از 373 تا 385)

چکیده:

هدف از این پژوهش بررسی اثر پلاسمای سرد اتمسفری در چرخه کاری (8، 12 و 16 درصد) و زمان (5/2، 5 و 10 دقیقه) مختلف بر محتوای آنتوسیانین، رنگ و کیفیت میکروبی آب زرشک بود. به منظور بررسی کارایی روش استریلیزاسیون پلاسما، نمونه‌های آب زرشک پاستوریزه به روش حرارتی (در دمای 80 درجه سانتی گراد به مدت 2 دقیقه) و نمونه‌های کنترل (بدون اعمال هیچ فرآیندی) نیز در این پژوهش، مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از آنالیز آماری نشان داد که تمامی نمونه های تیمار شده با پلاسما محتوای آنتوسیانین، شاخص روشنایی و قرمزی بیشتری نسبت به نمونه آب زرشک پاستوریزه شده (در دمای 80 درجه سانتی گراد) داشتند (p<0. 05). همچنین افزایش زمان تیمار پلاسما در چرخه های کاری مختلف موجب افزایش بیشتر پارامترهای مذکور شد (p<0. 05). بر اساس نتایج حاصل از آزمون میکروبی، شمارش کلی میکروبی، کپک و مخمر آب زرشک تازه با افزایش زمان تیمار پلاسما کاهش پیدا کرد (p<0. 05) که این اثر در چرخه های کاری پایین مشهودتر بود. کیفیت میکروبی نمونه های آب زرشک تیمار شده با پلاسما به مراتب پایین تر از نمونه آب زرشک پاستوریزه بود. به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از تیمار پلاسما در آب زرشک موجب حفظ یا حتی بهبود ارزش تغذیه ای آن بدون اثر نامطلوب بر ویژگی های رنگ شد اما علیرغم کاهش آلودگی نتوانست بار میکروبی این محصول را تا حدود مورد تایید اداره استاندارد ملی ایران کاهش دهد.

The aim of present study was therefore to investigate the effect of different duty cycles (8, 12 & 16%) at different times (2.5, 5 & 10 min) of plasma treatment on anthocyanin content, color change and microboal quality of barberry juice in comparison with thermally pasteurized (80 °C for 2 min) and untreated samples. The results showed that all plasma-treated samples possessed higher anthocyanin content as well as greater L* and a* values than thermally-treated and untreated samples (p≤0.05), regardless of duty cycles and treatment times; This superiority was, however, more pronounced (p≤0.05) for the longer plasma treatments. Likewise, the longer plasma treatment was accompanied by significant decrease in total microbial count as well as yeasts and molds count (p≤0.05) of barberry juice. It was observed that the improving effect of prolonged plasma treatment on microbial quality of barberry juice was intensified at higher duty cycles. However, the microbial quality of plasma-treated barberry juice was far lower than that of thermally pasteurized sample. The results of this study show that the barberry juice treated with cold atmospheric plasma had higher nutritional value and more desirable color than thermally pasteurized one but despite the decrease in contamination, failed to meet the requirements of ISIRI for microbial quality

کلیدواژه ها:

آنتوسیانین ،کیفیت میکروبی ،پاستوریزاسیون غیرحرارتی ،پلاسمای سرد اتمسفری ،آب زرشک

Cold atmospheric plasma ،Microbial quality ،Barberry juice ،thermal pasteurization ،non ،Anthocyanins


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.