Skip to main content
فهرست مقالات

اثر عصاره‌های سیر (Allium sativum) و لیمو (Citrus sinensis) بر ترکیب تقریبی و پروفایل اسیدچرب تخم نمک‌سود ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhyncus mykiss) طی‌نگهداری در یخچال مقاله

نویسنده:

چکیده:

باتوجه به اثرات نامطلوب ترکیب‌های شیمیایی بر سلامتی مصرف کننده و با هدف جایگزینی آنها با ترکیب‌های طبیعی، در این مطالعه جهت بررسی مقایسه ای آنها تیماربندی بدین شکل انجام گرفت: شاهد (تخم بدون نمک)، 1A (تخم نمک‌سود با 5/2 درصد نمک خالص)، 2A (تخم نمک‌سود با 5/2 درصد نمک خالص حاوی 7/0درصد اسیدبوریک و بوراکس) و 3A (تخم نمک‌سود با 5/2 درصد نمک خالص حاوی 5/1 درصد ترکیب عصاره سیر و لیمو) انجام شد. تغییرات فاکتورهای مرتبط با آنالیز ترکیب تقریبی و ترکیب اسیدهای چرب تخم ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان طی نگهداری در یخچال در روزهای (صفر، 30 و 60) بررسی گردید. نتایج نشان داد که مجموع اسیدهای چرب غیراشباع طی مدت نگهداری بین تیمار شاهد و 1A اختلاف معنی‌داری داشت (05/0p≤) اما در تیمار 2A و 3A تغییرات معنی‌داری وجود نداشت (05/0p>). فاکتورهای مرتبط با آنالیز ترکیب تقریبی مثل پروتئین و چربی نیز در تیمار شاهد و 1A با گذشت زمان تغییرات معنی‌داری نشان دادند بطوریکه پروتئین در تیمار شاهد از 51/21 % در روز صفر به 53/17 % در روز 60 تنزل پیدا کرد و همچنین چربی نیز از 12/14% به 16/11% در روزهای ذکر شده رسید.

because of adverse effects of chemical additives، In the present study، In order to comparative assessment the chemical and natural preservatives the treatments were made of as; salt free (control)، A1، A2 and A3 (containing 2.5% salt in turn: without preservative، 0.7% boric acid and borax and 1.5% garlic and lemon extracts in combination) have been employed. Also، the proximate analysis factorsand Fatty acid compound of rainbow trout roe was assessed within 60 days (0، 30 and 60) in the refrigerated storage. The results showed: unsaturated fatty acids in the control and A1 change were significant difference (p≤0.05) but in A2 and A3 change were not significant difference (p>0.05).proximate analysis factors in the control group and A1 showed significant difference over time (p≤0.05). However، there was no significant difference in A2 and A3 during storage (p>0.05). Consequently، salting with low salt with concomitant of plant extract is a promising method to enhance qualitative attribute in the roe-based products.

کلیدواژه ها:

عصاره ، ترکیب اسید چرب ، آنالیز ترکیب تقریبی ، تخم قزل آلای رنگین کمان

Fatty acidcomposition ، proximate analysis ، Rainbow trout roe ، Extract


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.