Skip to main content
فهرست مقالات

بررسی اثر کلرید کلسیم و سالیسیلیک اسید بر ویژگیهای کمی و کیفی میوه توت فرنگی (رقم گاویتا)

نویسنده:

(11 صفحه - از 49 تا 59)

میوه توت فرنگی دارای بازارپسندی بالا و بسیار آسیب پذیر است که عوامل متعددی سبب از بین رفتن زود هنگام و کاهش عمر انباری آن می گردند. در این بررسی اثر کلرید کلسیم و سالیسیلیک اسید در چهار سطح (کلرید کلسیم 1 درصد، کلرید کلسیم 2 درصد، کلرید کلسیم 1 درصد سالیسیلیک اسید یک میلی مولار و کلرید کلسیم 2 درصد اسید سالیسیلیک یک میلی مولار) بر ویژگی های کمی و کیفی توت فرنگی طی انبارداری در سه سطح (زمان برداشت، 6 و 12 روز بعد از انبار) مورد مطالعه قرار گرفت. در پایان دوره نگهداری، کمترین (5/12درصد) و بیشترین (30درصد) درصد کاهش وزن به مربوط به تیمار تلفیقی کلرید کلسیم 2درصد با اسید سالیسیلیک 1 میلی مولار و تیمار شاهد بود. تیمارهای کاربردی از جمله تیمار تلفیقی کلرید کلسیم 2درصد نسبت به بقیه تیمارها و نمونه شاهد قادر به حفظ مواد جامد محلول شد به طوری که در نمونه شاهد مقدار این فاکتور از3/5 درصد در زمان برداشت به 4/22 در پایان انبارمانی افزایش یافت. تیمارهای کلرید کلسیم 2 و 1 درصد به ترتیب بیشترین شاخص درخشندگی کاسبرگ و محتوای فنل را ثبت کردند. با توجه به تاثیر قابل توجه تیمار تلفیقی کلرید کلسیم 2 درصد با اسید سالیسیلیک 1 میلی مولار در حفظ وزن و مواد جامد محلول، می توان با استفاده از این تیمار میوه توت فرنگی بسته بندی شده را تا 14 روز در دمای 4 درجه سلسیوس نگهداری نمود.


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.