Skip to main content
فهرست مقالات

مروری بر ساختارو متابولیسم شربت ذرت حاوی فروکتوزو ساکارز

نویسنده:

(9 صفحه - از 407 تا 415)

چکیده:

در سال های اخیر بحث و نگرانی های زیادی در زمینه مصرف شربت ذرت حاوی فروکتوز (HFCS) و ساکارز، متابولیسم آن ها در بدن و تاثیرات منفی احتمالی ناشی از مصرف آن ها بر سلامتی وجود دارد. همچنین فرضیه های مختلفی مبنی بر نقش HFCS در بروز پدیده چاقی منتشر شده که بسیاری از آن ها نتیجه بررسی روند بروز چاقی در عمده ترین کشور مصرف کننده HFCS (آمریکا) و تغذیه حیوانات آزمایشگاهی با رژیم های حاوی فروکتوز خالص می باشند. تا کنون محققان زیادی اعلام کرده اند که تفاوت ساختاری و متابولیسمی بین HFCS55 و ساکارز وجود ندارد. این دو شیرین کننده مغذی از مقادیر تقریبا مساوی گلوکز و فروکتوز تشکیل شده اند و از لحاظ میزان کالری و قدرت شیرین کنندگی مشابه هستند و به طریق مشابه جذب دستگاه گوارش میشوند. گزارش اثرات منفی HFCS بر سلامتی معمولا نتیجه مقایسه روند متابولیسم گلوکز خالص با فروکتوز خالص می باشد در حالیکه فروکتوز خالص تقریبا در رژیم غذایی هیچ انسانی وجود ندارد. تاثیر استفاده از ساکارز، فروکتوز و HFCS55 در افزایش خطر بروز چاقی، سندروم متابولیکی و ایجاد کبد چرب در مطالعات مختلف و با متدهای مختلف مورد بحث قرار گرفته و نتایج مختلفی منتشر شده است. هدف از این مقاله اشاره به نتایج حاصل از تحقیقات انجام شده بر HFCS و ساکارز و بررسی اثرات منفی احتمالی آن ها بر سلامتی می باشد.

There are many concerns about sucrose and HFCS metabolism and their potential health effects on human health in recent years. Also several hypotheses about the role of HFCS in obesity incidence has beenpublished which most of them are the result of studies on the US obesity rate and pure fructose-fed animals. Since then, a broad scientific consensus has emerged that there are no metabolic or endocrine response difference between HFCS and sucrose related to obesity or any other adverse health outcome.Both sucrose and HFCS55 contain equal amounts of fructose and glucose, contain the same number of calories, possess the same level of sweetness and are absorbed identically through the gastrointestinal tract. Reports about the negative effect of HFCS on human health are mostly based on comparison of pure fructose and glucose metabolism whereas pure fructose is not consumed in the human diet. Whether there is a link between sucrose and HFCS55 and increased risk of metabolic syndrome or fatty infiltration of the liver remains in dispute with different studies using different methodologies arriving at different conclusions. The purpose of this review is to summarize the current knowledge about HFCS and sucroseand their potential health effects on human health.

کلیدواژه ها:

ساکارز ،متابولیسم ،چاقی ،فروکتوز ،HFCS

HFCS ،Obesity ،Fructose ،Sucrose ،Metabolism


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.