Skip to main content
فهرست مقالات

تعیین محتوی، ویژگی‌های آنتی اکسیدانی و شناسایی ترکیب فنولی غالب در عصاره اناریجه به روش کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا

نویسنده:

(12 صفحه - از 287 تا 298)

چکیده:

گیاه اناریجه با نام علمی Froriepia subpinnata از جمله گیاهان بومی ایران با توزیع گسترده در مناطق جنگلی شمال کشور است. این پژوهش برای اولین بار با هدف بررسی ویژگی های ضدرادیکالی و آنتی اکسیدانی عصاره اناریجه با بهره-گیری از روش های متفاوت (فولین-سیوکالته، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل، فعالیت مهارکنندگی رادیکال های آزاد DPPH و ABTS و نیز قدرت احیاءکنندگی آهن) و همچنین شناسایی و اندازه گیری کمی اسید فنلی غالب موجود در عصاره اناریجه به روش کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا، صورت گرفت. عصاره در تمام ارزیابی ها از پتانسیل آنتی اکسیدانی قابل ملاحظه ای برخوردار بود و فعالیت های آنتی اکسیدانی وابسته به غلظت را نشان داد. در غلظت های کمتر از 03/0 درصد، عصاره استخراجی ظرفیت آنتی اکسیدانی بالاتری را نسبت به آنتی اکسیدان سنتزی به خود اختصاص داد؛ بطوریکه در غلظت 50 میکروگرم در میلی لیتر توانایی آنتی اکسیدانی عصاره و آنتی اکسیدان سنتزی به ترتیب 47/0 و 22/0 میکروگرم در میلی لیتر تعیین گردید. لازم به ذکر است که برای اولین بار حضور اسید کلروژنیک به عنوان اسید فنلی غالب در گیاه اناریجه شناسایی گردید. بر اساس نتایج به دست آمده، می توان سبزی اناریجه را به عنوان منبع غنی و جدید از آنتی اکسیدان های طبیعی به صنعت غذا و دارو معرفی نمود.

Enarijeh(Froriepiasubpinnata) is an endemic plant with widespread distribution in woody region in the North of Iran.This study was conducted for the first time to evaluate antiradical antioxidant properties of Enarijehextract using different tests (Folin-Ciocalteu, total antioxidant capacity, DPPH and ABTS free radicals scavenging as well as reducing power), identification, and measuringpredominant phenolic acid in the extractusing high- performance liquid chromatography.All the evaluations exhibited appreciable antioxidant potential for the extract(p< 0.05). It showed various degrees of efficiency in each assay in a dose-dependent manner.Total antioxidant activities of Enarijeh extract in concentrations less than 0.03% were more than BHT asa synthetic antioxidant. So that in theconcentration of 50 μg/ml the antioxidant ability of the extract BHT was 0.47 and 0.22 μg/ml, respectively. It should be pointed out that the occurrence of chlorogenic acid (5-O-caffeoylquinic acid, 5CQA) as predominant phenolic acid in Enarijeh was detected for the first time. On the basis of obtained results, Enarijehmay be introduced as a rich novel source of natural antioxidants for food drug industry.

کلیدواژه ها:

فعالیت آنتی اکسیدانی ،ترکیبات فنلی ،کلید واژگان: اناریجه ،اسید کلروژنیک ،کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا

Froriepia subpinnata. Phenolic compounds ،HPLC ،Antioxidant activity ،Chlorogenic acid


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.