Skip to main content
فهرست مقالات

اثر ضدمیکروبی اسانس بهار نارنج بر تعدادی از ریزاندامگان بیماری‌زا با منشاء غذایی و تعیین ترکیبات شیمیایی، فنل کل، فلاونوئید و پتانسیل آنتی‌اکسیدانی آن

نویسنده:

نویسنده مسئول:

(14 صفحه - از 275 تا 288)

چکیده:

در این پژوهش، فعالیت ضد­میکروبی اسانس بهار نارنج بر ریزاندامگان بیماری­زای باسیلوس سرئوس، لیستریا اینوکوا، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، سودوموناس ائروژینوزا، سالمونلا تیفی و کاندیدا آلبیکنس بررسی شد. ترکیبات شیمیایی، فنل، فلاونوئید کل و پتانسیل آنتی­اکسیدانی اسانس بهار نارنج نیز تعیین گردید. نتایج آزمون­های فیتوشیمیایی Ferric chloride و Shinoda وجود ترکیبات فنلی، فلاونوئید و فلاونی در اسانس بهار نارنج را تایید نمود. براساس نتایج آنالیز کروماتوگرافی گازی 14 ترکیب در اسانس بهار نارنج شناسایی شد. Linalool با 29/21 درصد ترکیب اصلی اسانس بهار نارنج بود. میزان فنل و فلاونوئید کل در اسانس بهار نارنج به ترتیب برابر با 46/0± 35/41 میلی­گرم گالیک اسید بر گرم وزن خشک و 50/0± 98/2 میلی­گرم کوئرستین بر گرم وزن خشک بود. فعالیت آنتی­اکسیدانی اسانس بهار نارنج با روش کاهش ظرفیت رادیکالی و بتاکاروتن لینوئیک اسید به ترتیب برابر با 60/0± 85/102 میکرو­گرم بر میلی­لیتر و 60/65% بود. بیشترین و کم­ترین هاله عدم رشد در غلظت 45 میلی­گرم بر میلی­لیتر به ترتیب برای باکتری­های لیستریا اینوکوا و سالمونلا تیفی با قطر 66/0± 50/16 و 43/0± 80/9 میلی­متر مشاهده شد. رنج غلظت بازدارندگی از رشد اسانس بهار نارنج برای ریزاندامگان بیماری­زا 125/3 تا 100 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. رنج حداقل غلظت کشندگی اسانس بهار نارنج 125/3 تا 200 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. براساس نتایج این پژوهش مشخص گردید که اسانس بهار نارنج دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی مناسبی در برابر ریزاندامگان بیماری­زا بوده، لذا می­توان از آن در محصولات غذایی بهره برد.

In this study, the antimicrobial effect of Citrus aurantiumessential oil was evaluated on Bacillus cereus,Listeria innocua, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhi and Candida albicans. The chemical compounds, total phenolcontent, total flavonoids content and antioxidant potential of the essential oil were determined. The results of the phytochemical analyses (Ferric chloride and Shinoda) showed that phenol, flavonoids and flavone existed in the essential oil. Based on gas chromatography–mass spectrometry results, 19 compounds were identified in Citrus aurantium essential oil and Linalool (21.29 %) was the major one.The total phenolic content and total flavonoids content of the essential oil were equal to 41.35 ± 0.46 mg GAE/g DM and 2.98 ±0.50 mg QE/g DM respectively. Based on radical Scavenging and β-carotene linoleic acid, the antioxidant potential of theessential oil was equal to 102.85 ± 0.60 μg/ml and 65.60% respectively. The longest and shortest diameters of the inhibition zone at a concentration of 45 mg/ml pertained toListeria innocua (16.50 ±0.66 mm) and Salmonella typhi (9.80 ±0.43 mm) respectively.The minimum inhibitory concentration of the essential oil ranged from 3.125 mg/ml to 100 mg/ml, while its minimum bactericidal/fungicidal concentration ranged from 3.125 mg/ml to 200 mg/ml. Based on the present research, the antioxidant potential and antimicrobial activity of Citrus aurantium essential oil were tested on several food-borne pathogens; thus, it can be used in food products.

کلیدواژه ها:

میکرودایلوشن براث ،بهار نارنج ،ریزاندامگان بیماریزا ،آزمونهای فیتوشیمیایی

Pathogenic microorganisms ،Phytochemical analysis ،Microdilution broth ،Citrus aurantium


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.