Skip to main content
فهرست مقالات

تاثیر پوشش خوراکی زیست فعال ژلاتین/هیدروکسی پروپیل بتاسیکلودکسترین حاوی نانو امولسیون گزنه بر ماندگاری گوشت بوقلمون مقاله

نویسنده:

نویسنده مسئول:

چکیده:

مقدمه: هدف از این مطالعه، بررسی اثر پوشش ژلاتین/ هیدرکسی پروپیل بتاسیکلودکسترین حاوی نانو امولسیون گزنه (Urtica dioica L. (برویژگیهای شیمیایی، میکروبی و حسی گوشت بوقلمون در طی دوره نگهداری میباشد. مواد و روشها: ترکیبات شیمیایی اسانس گزنه با استفاده از کروماتوگرافی گازی طیف سنجی جرمی شناسایی شد. نمونه‌های گوشت -8 درصد) حجمی/ حجمی (، پوشش دهی شده با ژلاتین/ هیدرکسی / بوقلمون پوشش دهی شده با نانو امولسیون اسانس گزنه در غلظت 5پروپیل بتاسیکلودکسترین) HPBC (حاوی نانو امولسیون گزنه، بسته بندی شده در سلوفان و بدون پوشش) کنترل (در یخچال و دمای°C 4±8 نگهداری شدند. ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی) افت وزنی، pH، نیتروژن فرار کل و تیوباربیتوریک اسید (، ویژگیهای میکروبی و01 روز مورد ارزیابی قرار گرفت.، 85، 81، 5، خواص حسی نمونه‌ها در فواصل زمانی نگهداری 1یافته‌ها: نتایج حاصل از کروماتوگرافی گازی طیف سنج جرمی، وجود ترکیبات موثر دارای فعالیت ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی به ویژه -58 درصد (را نشان داد / کارواکرول) 01. با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، در تیمارهای گوشت بوقلمون حاوی نانو امولسیون اسانسگزنه در مقایسه با نمونه‌های کنترل، مقادیر پایین تری از افت وزنی، نیتروژن فرار کل، تیوباربیتوریک اسید و نیز تعداد کمتر باکتری های˂1/ مزوفیل، سرمادوست، کپک و مخمرها در طی دوره نگهداری مشاهده شد) 15 p (و بالاترین امتیازهای حسی از نظر ویژگی‌های بو، شکل ظاهری، رنگ و پذیرش کلی حاصل گردید. نتیجه‌گیری: یافته‌های حاصل از این مطالعه نشان داد که بهترین نمونه در بین تیمارهای مورد بررسی، نمونه گوشت بوقلمون پوششدهی شده با ژلاتین/هیدرکسی پروپیل 8 درصد نانو امولسیون اسانس گزنه بود و این پوشش نوین تاثیر مطلوبی / بتاسیکلودکسترین حاوی 5بر افزایش ماندگاری گوشت بوقلمون داشت.

Introduction: is the evaluation of the effect of gelatin/Hydroxypropyl-β-cyclodextrin coating containing nanoemulsion of nettle (Urtica dioica L. ( on chemical, microbial and sensory properties of turkey meat during storage. Materials and Methods: Chemical compositions of nettle essential oil were detected using Gas Chromatography-Mass Spectrometry. Samples of turkey meat coated with 1.5% (V/V) nanoemulsion of nettle, coated with gelatin/hydroxypropyl-β-cyclodextrin (HPBC) containing nanoemulsion of nettle, packed in cellophane and without coating (Control) were stored at 4°C. Their physical and chemical (weight loss, total volatile basic nitrogen, and thiobarbituric acid reactive substances), microbial and sensory properties were evaluated at different intervals (0, 5, 10, 15, 20 days) of storage. Results: The results of Gas Chromatography-Mass Spectrometry showed the presence of effective compounds with antimicrobial and antioxidant activities especially Carvacrol (51.71%). According to the results, lower amounts of weight loss, total volatile basic nitrogen, mesophilic, psychrophilic bacteria, molds, and yeasts were observed in turkey meat samples treated with nanoemulsion of nettle essential oil in comparison to the control during storage (p˂0.05) and the highest sensory scores were gained. Conclusion: Application of gelatin/HPBC coating containing nanoemulsion of nettle essential oil had a desirable effect on the control of chemical and microbial spoilage, therefore it can be used for increasing the shelf life of turkey meat in the food industry.

کلیدواژه ها:

گوشت بوقلمون ، نانو امولسیون ، اسانس گزنه ، پوشش خوراکی زیست فعال ، هیدروکسی پروپیل بتاسیکلودکسترین

Bioactive Edible Coating Gelatin ، HPBC ، Turkey Meat ، Nanoemulsion ، Nettle essential oil


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.