Skip to main content
فهرست مقالات

ارزیابی مخاطرات فلزات کادمیوم و آرسنیک در خاک و کاهو ( longifolia sativa Lactuca ( و کلم ) oleraceacapitata Brassica ) کشت شده در استان خوزستان مقاله

نویسنده:

نویسنده مسئول:

چکیده:

مقدمه: کادمیوم و آرسنیک سمیت بسیار زیادی دارند و با تجمع در مواد غذایی سبب مسمومیت و بیماریزایی در بدن انسان میشوند. دراین تحقیق میزان آلودگی فلزات سنگین آرسنیک و کادمیوم در سبزیچات کاهو و کلم‌های معمولی و خاک در سه شهرستان حمیدیه، دزفولو رامهرمز در استان خوزستان مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: به منظور اجرای پژوهش، تعداد 21 نمونه از سبزی‌های کاهو و کلم کشت شده و 21 نمونه خاک مزارع شهرستانهایحمیدیه، دزفول و رامهرمز استان خوزستان نمونهبرداری شد. ریسک اکولوژیک فلزات کادمیوم و آرسنیک به کمک شاخصهای آلودگیبررسی شد. 0 میلیگرم در کیلوگرم و / 2 و 21 / یافته‌ها: کمترین میزان آلودگی در هر دو سبزی کلم و کاهو به آرسنیک در شهر دزفول به ترتیب با 312 میلیگرم در کیلوگرم مشاهده شد. / 1 و 41 / بیشترین میزان آلودگی کلم و کاهو به آرسنیک در شهر رامهرمز به ترتیب به میزان 440/ 1 میلیگرم در کیلوگرم و بیشترین غلظت عنصر کادمیوم در خاک دزفول به میزان 11 / بیشترین غلظت آرسنیک در خاک رامهرمز با 14میلی گرم در کیلوگرم مشاهده شد. نتایج نشان داد که فلزات سنگین آرسنیک و کادمیوم در شهرهای مورد مطالعه دارای پتانسیل ریسک> اکولوژیک کم) 40 Er (و شاخص ریسک) RI > (نیز دارای ریسک کم) 210 RI 31 (و / (بود. بیشترین شاخص ریسک در شهر حمیدیه) 422 (میباشد. / کمترین شاخص ریسک مربوط به شهر رامهرمز) 66نتیجهگیری: نتایج محاسبه شاخص مخاطره سلامت) HI (در کاهو و کلم مورد مطالعه کمتر از 2 بود که نشان میدهد غلظت این عناصردر خاک فاقد مخاطره و اثرات سوء بهداشتی برای مصرفکننده میباشد.

Introduction: Cadmium and arsenic have toxicity and can accumulate in food and causepoisoning and disease in the human body. In this research, the amount of contamination ofheavy metals, particularly arsenic and cadmium in lettuce and common cabbage and soil inthree cities of Hamidieh, Dezful and Ramhormoz in Khuzestan province were investigated.Materials and Methods: In order to implement the research, 15 samples of lettuce andcabbage cultivars were cultured and 15 soil samples were collected from cities of Hamidieh,Dezful and Ramhormoz in Khuzestan province. The ecological risk of cadmium and arsenicwas studied using pollution indices.Results: The lowest amounts of contaminations in both cabbage and lettuce vegetablesconcerned with arsenic were found in Dezful at the concentrations of 1.39 and 0.85 ppmwhile the highest concentrations were observed in Ramhormoz at the levels of 2.44 and 1.49ppm respectively. Ramhormoz soil indicated the highest concentrations at arsenic (2.24 ppm)while Dezful soil showed the highest amount of cadmium (0.25 ppm). The results showed thatheavy metals of arsenic and cadmium in the studied cities had low ecological risk (Erlow risk (IR) risk index (RIrisk index is Ramhormoz (11.66).Conclusion: The results of Health Hazard Index (HI) in lettuce and cabbage were less than 1,indicating that the concentration of these elements in the soil would be hazardous and wouldhave adverse health effects for the consumer.

کلیدواژه ها:

سلامت ، آرسنیک ، کلم ، کاهو ، سمیت کادمیوم

Arsenic ، cabbage ، lettuce ، toxicity ، Cadmium ، health


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.