Skip to main content
فهرست مقالات

بررسی صحت ادعاهای‌تغذیه‏ای و سلامتی‏بخش برچسب‏ فرآورده‌های‌شیری عرضه شده در تهران

نویسنده:

نویسنده مسئول:

علمی-پژوهشی (وزارت علوم)/ISC (‎16 صفحه - از 41 تا 56 )

چکیده:

افراد با توجه به شرایط متفاوت جسمانی خود نیازهای تغذیه‏ای متعددی داشته و بدین منظور تولیدکنندگان باید محتویات و برچسب‎های اقلام غذایی را در کمال صحت و صداقت ارائه نمایند تا علاوه بر آگاهی دادن به مصرف‌کنندگان منجر به سردرگمی و یا به‎خطر انداختن سلامت آن‌ها نشود. هدف از این مطالعه بررسی صحت درج این اطلاعات و میزان تطابق آن‌ها با ضوابط تعیین‎شده و شناسایی اشتباهات و تقلبات می‎باشد. در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 272 نمونه از فرآورده‌های‌شیری انتخاب و از برچسب آن‎ها عکس‎برداری صورت گرفت، سپس اطلاعات موجود در عکس‎ها با مستندات موجود در سازمان غذا و دارو و ضابطه برچسب‎گذاری فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی انطباق داده شد و صحت آن‌ها موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد 2/45 درصد نمونه‎ها حاوی اظهارات توصیفی بودند که 18/50 درصد این اظهارات غیرمجاز است. میزان عدم تطابق برچسب‎گذاری بر اساس ضوابط سازمان غذا و دارو در مورد اظهارات «غنی‌شده»، «پروبیوتیک»، «ادعاهای سلامتی‎بخش» و «جدول حقایق ‌تغذیه‎ای» به ترتیب 55/50، 6/95، 4/68،5/57 درصد بود. در ضمن 36/0 درصد اظهارات اخطاری ادعاشده ذاتاً بی‎اعتبار بودند. 2/3 درصد نمونه‎ها دارای ادعای ‌تغذیه‎ای و 14 درصد نمونه‎ها فاقد نشانگرهای رنگی بودند. برچسب‌های غذایی ابزاری برای سنجش سلامت محصولات است و نقش به‌سزایی در کاهش بیماری‎های‌ غیر واگیر ازجمله بیماری‌های متابولیک خواهند داشت. این مطالعه لزوم نظارت بیشتر و سخت‎گیرانه‎تر را در حیطه برچسب‌های غذایی آشکار می‎کند.

Food labeling plays a major role in the marketing and identification of products. Given the different physical conditions of each person, the nutritional needs of individuals will also be different. In this context, manufacturers must ensure the integrity of the content and labeling of foodstuffs so that they do not confuse consumers and do not compromise their health. The purpose of this study was to determine the accuracy of the labeling information and its compliance with the criteria established by the FDA. In this descriptive-analytical study, the labeling information of 272 dairy products was recorded. Then the information was investigated with documents in the Food and Drug Administration and the general guidelines of food and beverages. The results showed that 45.2% of the samples contained descriptive statements, of which 50.18% were unauthorized. There was 50.55%, 95.6%, 68.4%, 57.5%, defect with the FDA labeling in enrichment foods, probiotic foods, health claims, and nutrition facts label, and 0.36% of the samples claims were invalid. 3.2% of the samples had nutritional claims, and 14% of the samples hadn’t traffic-light nutrition labeling. Food labels are a tool for measuring the health of products and will have a significant role in reducing NCD. This study reveals the need for more and more rigorous monitoring of food labels. Conflict of interest: Authors declare no conflict of interest.

کلیدواژه ها:

برچسب‌گذاری موادغذایی ، ادعاهای‌تغذیه‌ای و ادعاهای سلامتی‌بخش ، فرآورده‌های ‌شیری ، جدول حقایق ‌تغذیه‌ای ، نشانگرهای رنگی

Health claims ، Nutrition claims ، Nutrition facts ، Traffic-light nutrition labeling ، Dairy products ، Food labeling


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.