نویسنده: رشیدیان، عبدالکریم؛
شناخت پاییز و زمستان 1382 - شماره 39 و 40 علمی-پژوهشی (وزارت علوم)/ISC (14 صفحه - از 73 تا 86)
موضوع این مقاله بررسی نقد دریدا بر نظریه معنا نزد هوسرل است. از میان سه جزء زبان در تقسیمبندی کلاسیک آن (دستور زبان، منطق، فن سخنوری) هوسرل معنا را در جزء دوم یعنی منطق استوار میسازد. او معنای منطقی را از جنس "بیان" میداند اما میان بیان و بروز خارجی آن در "نشانهها" و در ارتباط میان انسانها پیوندی ذاتی مشاهده نمیکند. از نظر هوسرل ارتباط و نشانه اقشاری خارجی نسبت به بیاناند. بنابراین، میتوان بیان (معنا) را مستقل از ارتباط نشانهای تصور کرد. شکل خالص بیان که در دیالوگ آلوده نشده است سخن بدون مخاطب خارجی یا "تنهاگویی" یا حضور بیواسطه معناست. اما به عقیده دریدا میان معنا (بیان) و نشانههای آن نوعی درهم تنیدگی ذاتی وجود دارد. معنا هرگز نمیتواند مجرد از بافت زبانشناختی، نشانهشناختی و تاریخیاش در نظر گرفته شود. هر یک از این بافتها نظامی از ارجاع است که به فراسوی خود ـ حضوری معنا اشاره دارد. دریدا میکوشد با نشان دادن پیوند ذاتی نشانه و معنا، کل برنامه پدیدهشناسی هوسرل را مورد سؤال قرار دهد.
کلیدواژه ها:- دریافت فایل ارجاع :
(پژوهیار,
,
,
)
برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.
لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.
You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.